Starten

Dit stappenplan helpt om te starten met het gebruik van UitgavenPlanner.

Stap 1

Vul, met behulp van bijvoorbeeld een rekeningoverzicht, de periodieke betalingen en inkomsten in, via de optie ‘Betaling toevoegen’ in het groene menu boven. Probeer dit zo volledig mogelijk te doen. Als je daarnaast al andere betalingen wilt plannen, vul deze dan ook in.

U kunt gemakkelijk snel starten door gebruik te maken van onze pagina Snel Starten

Stap 2

Open de lijst met geplande betalingen, via de optie ‘Lijst voorspelling’ in het groene menu boven. Zet daar een vinkje bij elke betaling/storting die op dit moment al zijn uitgevoerd. Klik daarna op het Rode Kruisje dat bovenaan de lijst staat.

Stap 3

Vul je actuele saldo in, via de optie ‘Lijst Voorspelling’ in het groene menu boven. Dit saldo staat bovenaan de lijst. Als je onder nul staat, moet je hier dus een negatief bedrag invullen.

Stap 4

Bekijk nu de voorspelling via via de optie ‘Lijst voorspelling’ of via ‘Grafiek voorspelling’ en kijk of het een beetje klopt. Het ziet er nu waarschijnlijk nog rooskleurig uit. Door nu regelmatig terug te komen, en je planning verder te verbeteren, krijg je een steeds realistischer beeld van je inkomsten en uitgaven.

Stap 5

Blijf plannen. UitgavenPlanner helpt je bij het bewust uitvoeren van je financiële beslissingen. Wil je wat kopen? Kijk of je planning het toelaat. Lukt het niet? Door betalingen te verzetten, of bepaalde uitgaven niet te doen kan je geld vrijmaken.