Uitleg

Veel mensen kijken terug in de geschiedenis van hun uitgaven en proberen zo een gevoel te krijgen hoe ze de uitgaven in de komende tijd moeten doen. Wij denken dat dit niet voldoende is, en dat je actief moet plannen, zodat je precies weet hoe je er voor staat. Door het plannen binnen deze website te doen, bieden wij je een hulpmiddel om op elk moment in de tijd te kunnen zien hoeveel geld je tekort of over hebt. Door periodieke en eenmalige betalingen en inkomsten vast te leggen, kan er een berekening worden gedaan over het verloop van je saldo.

Waarom?

Elke keer wanneer betalingen en stortingen daadwerkelijk zijn uitgevoerd, kan je deze verwerken in je planning door op het groene vinkje te klikken, je saldo wordt dan automatisch bijgewerkt. Soms gebeurd het dat een betaling niet door gaat, die kan je verwerken door op het rode kruisje te klikken. Er is ook een knop om een betaling te verzetten naar een ander moment, als je dat beter uitkomt.

Vaak gebeuren er tussendoor nog andere betalingen die jij niet gepland had. Je hoeft deze niet alsnog in te vullen. Door eerst te zorgen dat je de geplande betalingen hebt bijgewerkt, en daarna handmatig je nieuwe saldo in te vullen, zal de planning weer helemaal kloppen.

De functies

 • Met Nieuwe Mutatie kan je eemalige of periodieke betalingen definiëren.
 • Met Toon Mutaties krijg je een overzicht van alle gedefinieerde betalingen. Optioneel: Betalingen die doorgestreept zijn, zijn gedeactiveerd of verlopen.
 • De functie Toon Vooruitzicht laat een lijst zien van alle geplande betalingen, met daarbij de verschillende knoppen om de planning bij te werken.
 • De functie Toon Grafiek laat je een grafische weergave zien van je saldo verloop.
 • De functie Toon Rapporten laat je per maandperiode de bedragen zien in groepen per post of categorie. Je kunt ook gebruik maken van het wijzigingsoverzicht, wat laat zien welke planningsaanpassingen je hebt gemaakt.
 • De functie Toon Geschiedenis laat alle uitgevoerde betalingen en annuleringen zien zodat je kunt zien wat je de afgelopen tijd hebt uitgevoerd.
 • De optie Snel Starter is bedoeld om in 1 keer snel de eerste set betalingen te definieren zodat je een snelle start maakt.

De knoppen

Bij Toon Mutaties kan je per geplande betaling acties uitvoeren. Daarnaast kan je ook meerdere betalingen selecteren en die acties tegelijk voor alle geselecteerde betalingen laten uitvoeren. Dit is de betekenis van de knoppen

 • EditMet deze knop kan je de betaling aanpassen
 • AnnulerenMet deze knop kan je de betaling annuleren. Je saldo wordt niet aangepast
 • UitvoerenMet deze knop kan je de betaling als uitgevoerd aanmerken. Je saldo wordt opnieuw berekend
 • VerzettenMet deze knop kan je de betaling verzetten naar een ander moment. Als je er op klikt kan je in het dan getoonde kalendertje een nieuwe datum kiezen

Kijk zelf maar

Gebruik het planner menu hierboven om eens te kijken hoe het werkt. Als je enthousiast bent, kan je zelf een account registreren.

Let op: De demo data wordt elke nacht opgeschoond.